Ai grijă de sănătatea părului tău

Ca părul să arate bine indiferent de situație este necesar să avem grijă de el. Asta nu se rezumă doar la spălat cu șampon în funcție de tipul de păr. Acest lucru înseamnă și alte produse de îngrijire dar și de alimentație, dacă ne dorim un păr sănătos. La fel ca și unghiile, creșterea și sănătatea părului este influențată de alimentația noastră. De obicei, un păr nesănătos se aranjează greu, este aspru la atingere și arată foarte uscat.

De ce e important să ai grijă de părul tău?

Pentru că dacă părul tău e deteriorat sau uscat sau gras, atunci nu se va așeza cum trebuie. Și cu siguranță nu tunsoarea nu este de vină. Sunt mai multe lucruri care te pot ajuta să ai grijă corect de părul tău.

Unul dintre aceste lucruri este uleiul natural, folosit în ritualurile de înfrumusețare. Acesta nu este singurul lor beneficiu, ele fiind perfecte pentru a da strălucire părului și pentru a-l hidrata.

Măștile făcute acasă sunt la fel de folositoare. Masca ce conține ou și miere de albine este cea mai cunoscută, deoarece ajută la refacerea părului și îi dă un aspect mai fin.

Aceste metode pot fi folosite săptămânal sau o dată la două săptămâni. Poți să încerci și aplicările măștilor cu ou, care sunt la fel de utile.

Ce să nu scoți din alimentație dacă vrei un păr sănătos

Deci, nu uita că ceea ce mănânci te definește și acest lucru este cât se poate de adevărat. Este important ca alimentația ta să fie bogată în vitamine, în calciu, minerale și fier.

Ca aceste elemente să facă parte din alimentația ta zilnică este important să adaugi fructe și legume. Este vorba despre mere, morcovi, roșii, citrice și să nu uităm de avocado.

În morcovi găsim o mulțime de vitamine, în special vitamina A. Aceasta ajută la refacerea părului fragil și subțire. Totodată, au rol de protecție solară și antioxidant.

Și mărul verde este mai important decât ai crede. Dacă îți dorești să scapi de mătreață, ia în considerare introducerea acestui fruct în alimentație. Nu doar că îți va ajuta părul, dar va ajuta și la refacerea pielii, datorită cantităților de vitamina A și C.

Roșiile sau masca de suc de roșii ajută la refacerea firelor arse, făcând firul de păr mai fin la atingere. Nici ceapa nu este mai prejos. Sucul de ceapă amestecat cu șamponul pe care îl folosești de obicei poate să facă părul să crească mult mai rapid.

Așadar, fructele și legumele au o importanță deosebită pentru sănătatea corpului nostru. Trebuie să le includem în alimentația noastră zilnică și le putem cumpăra din piețe sau hipermarketuri.

Le poți mânca la orice masă principală sau între mese, însă fără a abuza de ele. O alimentație sănătoasă are drept rezultat și un corp frumos.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *