Tunsori in functie de forma fetei

Atunci când vrei să îți schimbi tunsoarea, un element pe care trebuie să îl iei în considerare este forma feței. Tunsorile în funcție de forma feței vor arăta mai bine, iar purtătoarea va fi mai mândră de frizura ei. Poate că ți se pare greu să fii complet obiectivă în ceea ce privește forma feței tale, iar în acest caz este bine să ceri părerea unui specialist.  Dacă totuși vrei să îți dai seama singură, îți arătăm cum:

  • încearcă să măsori distanța dintre pomeți și apoi dintre punctele extreme ale mandibulei;
  • măsoară distanța de la bărbie până la linia părului

Ai fața ovală atunci când lungimea feței=lățimea feței+jumătate.

Fața pătrată este atunci când lungimea=lățimea, iar distanța dintre pomeți=lungimea frunții.

Ai fața rotundă atunci când lungimea=lățimea, iar bărbia este alungită.

Fața triunghiulară este când distanța dintre pomeți este mare și fruntea lată.

Formele feței și tunsorile potrivite

Pentru fața rotundă se cere cât mai mult volum, mai ales în partea superioară. Asta deoarece formele feței vor fi mai alungite. Pentru tunsori fata rotunda se potrivește și părul scurt sau lung, dar peste linia bărbiei. De asemenea, acele tunsori în scari sau tunsori bob filat sunt potrivite pentru fața rotundă, deoarece alungesc trăsăturile. Este bine să eviți liniile drepte, și volumul mare în zona urechilor.

În schimb, fața triunghiulară cere accent pe ochi și pomeți, cu ajutorul unui breton dat într-o parte. Lungimea părului trebuie să fie măcar până la nivelul mandibulei, iar părul mai lung să aibă câteva șuvițe tăiate în partea din față. Sunt de evitat tunsorile scurte.

Pentru fețele pătrate se potrivesc cel mai bine tunsorile cu bucle lejere sau părul lung în trepte. Evită tunsorile cu breton scurt și bob.

Forma feței diamant permite orice fel de tunsoare, însă ai putea evita tunsorile cu șuvițe, pentru a păstra evidențiate trăsăturile feței tale.

Trebuie să ții cont că părul lung și tunsorile bob lung sunt mereu o alegere inspirată. Indiferent de forma feței tale, aceste două tipuri de tunsori se potrivesc perfect. 2019 ne-a pregătit o perioadă plină cu tunsori bob, sub diverse styling- uri, așa că ai de unde alege.

Alte trucuri

Dacă gâtul tău este scurt, să știi că este bine să apelezi la tunsori scurte, care dau efect de alungire. Dacă totuși vrei să păstrezi părul lung, la diverite ocazii ai putea să îl prinzi în coadă pentru a ascunde defectul gâtului scurt.

Iar dacă se întâmplă să ai bărbie dublă, ai putea să o ascunzi cu ajutorul unei tunsori în scări care să încadreze cât mai bine fața. Iar dacă maxilarul inferior este bine conturat, alege o tunsoare cu păr scurt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *